Nogomet
0

Ballack: Kako potcijeniti ekipu koja je pobijedila Hrvatsku?

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Kapiten njemačke fudbalske reprezentacije Michael Ballack svjestan je rizika koji nosi večerašnji susret u polufinalu Eura koji njegov tim igra protiv reprezentacije Turske.

Pobjedom nad Portugalom sa 3:2 Njemačka je šesti put u svojoj historiji ušla u polufinale Evropskog prvenstva u fudbalu. Od zadnjih pet polufinala pobijedili su u četiri utakmice, a 1996. bili su evropski prvaci.

"Naravno da je atmosfera u ekipi sve bolja, još od pobjede nad Portugalcima," priča Ballack. "Imali smo nekoliko dana da se oporavimo, ali sad smo sve nestrpljiviji jer nam se ova pauza čini predugom."

Ballack kaže kako želi u akciju i da je Njemačka spremna na meč protiv Turske, javlja Goal.com.

"Smiren sam i sretan da smo došli do polufinala. Svaka ekipa ima šansu da se nađe u finalu, iako će naš zadatak biti izuzetno težak," kaže ovaj fudbaler. "Turci se dobro prilagođavaju svakom protiv kojeg igraju, a Fatih Terim veoma dobro motiviše svoje igrače. Kako bismo mogli potcijeniti ekipu koja je pobijedila Hrvatsku?"

Utakmica će, kako kaže 31-ogodišnji njemački kapiten, zavisiti od detalja, tako da nije pametno previše otkrivati o taktici.

"Imamo neke opcije. Na jednoj strani, naša igra protiv Portugala pokazala se veoma dobrom, ali na drugoj strani, turska reprezentacija je potpuno drugačija od portugalske," objašnjava zvijezda Chelsea. "Oni će igrati jače u odbrani, ali očekujem da ćemo mi imati više loptu u svojim nogama."