Nogomet
1

Bale: Ronaldo me sjajno prihvatio

Totalsport
Bale i Ronaldo (Foto: AFP)
Bale i Ronaldo (Foto: AFP)
Velški reprezentatiavc Gareth Bale izjavio je kako je spreman za nastup od prve minute u dresu Real Madrida u subotnjem El Clasicu u gostima kod Barcelone.

Nakon što je 24-godišnji Velšanin u utakmicama protiv Malage i Juventusa ulazio s klupe, Carlo Ancelotti, trener Real Madrida, prisustvovao je da bi se skupocjeno pojačanje Kraljeva minulog ljeta moglo naći u startnoj postavi protiv Barcelone.

Poznato je da Bale zbog problema s povredom zadnje lože nije trenirao tokom ljeta. Budući da nije dosegnuo optimalnu fizičku spremu, dosad se nije naigrao u svom novom klubu, ali se nada mjestu u prvih 11 u subotnjem derbiju.

"Hoću li početi utakmicu? Ne znam, nisam siguran. Dobro sam trenirao ove sedmice i mislim da sam dovoljno spreman. Na treneru je odluka hoće li me postaviti u prvi tim ili me ostaviti na klupi", rekao je Bale.

"Naravno da se radujem utakmici protiv Barcelone. Siguran sam da će to biti jedno izvanredno iskustvo. Pokušat ćemo pobijediti i poništiti prednost od tri boda koju Barcelona ima pred nama. Radujem se toj utakmici kao i svi ostali", dodao je Bale, te podvukao koliko mu je Cristiano Ronaldo pomogao u prilagodbi na novu ekipu.

"Cristiano je bio sjajan prema meni. Ubrizgao mi je puno samopouzdanja, i on je nekada bio u poziciji u kojoj sam sada ja i stvarno je bio odličan prema meni. I ne samo on, nego i svi ostali u svlačionici Real Madrida. Stvarno uživam što sam dio ove ekipe, imao sam problema s povredama koji su iza mene i sada želim pružiti ono najbolje od sebe i dati svoj doprinos koji mogu uspjesima ekipe".