Nogomet
20

Bale ili Hazard: Poznati sastavi za sudar Velsa i Belgije

Piše: O. T.
U četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj na stadionu Pierre Mauroy u Lilleu sastaju se Vels i Belgija. Selektori oba tima objavili su svoje sastave. Pobjednik ovog meča igrat će protiv Portugala u polufinalu.

Ove dvije reprezentacije sastale su se i tokom kvalifikacija za ovo Evropsko prvenstvo. Igrali su zajedno sa Bosnom i Hercegovinom u grupi, a Vels je ostao neporažen u dva okršaja protiv Belgije. Otočani su u gostima odigrali 0:0, dok su na domaćem terenu golom Balea slavili 1:0 prošle godine u junu.

Selektor Velsa Chris Coleman je na teren poslao skoro identičan sastav kao u meču sa Sjevernom Irskom koju je Vels sa 1:0 savladao u osmini finala. Jedina promjena je uvršatavanje Robson-Kanua umjesto Sama Vokesa u napadu.

Na drugoj strani, selektor Belgije Marc Wilmots morao je mijenjati zbog suspenzija i povreda. Umjesto povrijeđenog Jana Vertonhgena i suspendovanog Thomasa Vermaelena u odbrani će igrati Jason Denayer i Jordan Lukaku, brat Romelua Lukakua. Zamjena je učinjena i na krilu gdje će umjesto Mertensa igrati Carrasco.

Vels: Gunter, Chester, Williams, Davies, Taylor, Allen, Ledley, Ramsey, Bale, Robson-Kanu.

Belgija: Courtois; Meunier, Alderweireld, Denayer, J. Lukaku; Witsel, Nainggolan; Carrasco, De Bruyne, Hazard; Lukaku.