Nogomet
288

Bale i Xabi Alonso sigurno spremni za Barcelonu

Totalsport
Gareth Bale (Foto: AFP)
Gareth Bale (Foto: AFP)
Prvi veliki dvoboj nogometaša Barcelone i madridskog Reala ove je sezone na programu 26. oktobra. Domaćin te subote, od 18 sati, bit će katalonski Camp Nou.

Trenutno Barcelona već ima pet bodova prednosti u odnosu na velikog rivala. Barca je pobijedila u svih osam ovosezonskih prvenstvenih utakmica, dok je Real jednom remizirao (kod Villarreala), te jednom izgubio (kući od gradskog rivala Atletica).

No, i prije nego je počela utakmica na Camp Nou ima dobrih vijesti za navijače Reala, a one govore kako će za taj veliki meč biti spremni Gareth Bale i Xabi Alonso.

Bale, najskuplji nogometaš u historiji, nije igrao na posljednje dvije utakmice (FC Kopenhagen i Levante) zbog bolova u mišiću lijeve noge. Dobio je Velšanin poštedu i od skorašnjih reprezentativnih akcija, te će sigurno biti spreman za Barcelonu.

Ista je priča i sa Xabijem Alonsom, veznjakom koji ove sezone nije odigrao niti minutu u dresu Reala. Njega je od augusta mučilo stopalo desne noge, ali klupski ljekari su najavili da će već kroz nekoliko dana španski reprezentativac biti potpuno spreman.