Premierliga
1

VIDEO / Bale eurogolom donio pobjedu Tottenhamu

Totalsport
Gareth Bale (Foto: AFP)
Gareth Bale (Foto: AFP)
U 27. kolu engleskog nogometnog prvenstva Tottenham je u londonskom derbiju savladao West Ham na Upton parku 3-2 sjajnim golom Garetha Balea u 90. minuti.

Bio je to Baleu drugi gol na susretu, 15. ove sezone u Premierligi, kao i šesti u posljednje četiri ligaške utakmice. Zabio je Bale šest od posljednjih sedam golova svoje ekipe u Premierligi.

Gol vrijedan tri boda brzonogi je Velšanin postigao dalekometnim udarcem s nekih 25 metara u rašlje nemoćnog Jussija Jääskeläinena koji je dotad bio najbolji pojedinac "čekićara".

Vodeći gol za "spurse" Bale je zabio u 13. minuti također dalekometnim udarcem izvan kaznenog prostora u donji desni ugao. Potom je West Ham odgovorio dvama golovima, Andyja Carrolla iz jedanaesterca i Joea Colea, da bi na 2-2 poravnao Gyfli Sigurdsson u 76. minuti iz neposredne blizine svojim premijernim prvenstvenim golom za "spurse".

Na ligaškoj tabeli Tottenham je sada skočio na treće mjesto ispred Chelseaja, ususret novom gradskom derbiju sljedećeg vikenda, ovoga puta na White Hart Laneu protiv Arsenala.

Dodajmo da su uoči utakmice navijači na Upton Parku odali počast legendi West Hama i engleske reprezentacije Bobbyju Mooreu na 20. godišnjicu njegove smrti jednominutnim aplauzom. Podsjećamo, kapiten engleske reprezentacije koja je osvojila naslov svjetskog prvaka 1966. godine umro je od raka u 51. godini 24. februara 1993. godine.

Premierliga, 27. kolo:

West Ham - Tottenham 2-3 (Carroll 25-11m, Cole 58 / Bale 13, 90, Sigurdsson 76)

Redoslijed: 1. Manchester United 68, 2. Manchester City 56, 3. Tottenham 51, 4. Chelsea 49, 5. Arsenal 47...13. West Ham 30...