Nogomet
0

Baković za Klix.ba: Ekipa je motivisana, uvjeren sam u dobar rezultat protiv Grčke

Piše: D. B.
Jasmin Baković (Feđa Krvavac/Klix.ba)
Jasmin Baković (Feđa Krvavac/Klix.ba)
Generalni sekretan Nogometnog saveza BiH Jasmin Baković je u izjavi za portal Klix.ba u Atini rekao da je optimističan uoči kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo, koju reprezentacija BiH igra u nedjelju protiv Grčke.

Baković je istakao veliki motiv koji naši reprezentativci imaju pred važnu utakmicu s Grcima. On je uvjeren da Zmajevi mogu napraviti dobar rezultat.

"Najvažnije je da su momci zdravi, spremni i motivisani za bespoštednu borbu protiv Grka na stadionu Karaiskakis. Uvjereni smo da će ekipam pružiti dobru igru i dati sve od sebe da izbori povoljan rezultat. Lično sam optimista, mislim da svi imamo razloga za to. Naši igrači u svojim klubovima igraju u dobroj formi i imaju veliki motiv jer je ovo jedna od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama. S povoljnim rezultatom iz Atine možemo se nadati ostvarenju naših ciljeva", izjavio je Baković.

Jasno je da navijači priželjkuju pobjedu protiv Grka, no, remi ne bi bio loš.

"Naravno, čak i bod bio dobar, a pobjeda odlična. Povoljan rezultat iz ove utakmice bi napravio dobru atmosferu pred nastavak kvalifikacija", završio je Baković.

Utakmica Grčka - BiH igra se u nedjelju od 20:45 sati na stadionu Georgios Karaiskakis u Pireju.