Nogomet
0

Baković prezentirao izvještaj o godini u kojoj su ostvareni historijski uspjesi bh. nogometa

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Jasmin Baković danas je na sjednici Skupštine NSBiH prezentirao Izvještaj o radu Saveza u 2013. godini, u kojoj su postignuti historijski uspjesi u bh. nogometu.

"Nakon što smo prije nekoliko godina bili pred suspenzijom, u prošloj godini smo postigli najveće uspjehe u nogometnoj historiji BiH. Naravno, govorim o plasmanu reprezentacije BiH na svjetsko prvenstvo u Brazilu. To je nešto o čemu smo mnogi sanjali, a zahvaljujući dobrom radu napredovale su i druge selekcije" rekao je Baković.

Podsjetio je da su BiH u 2013. posjetili i predsjednici FIFA-e i UEFA-e, Sepp Blatter i Michel Platini, te da je potonji svečano otvorio trening kamp NSBiH u Zenici.

"Prošla godina donijela nam je i finansijsku stabilizaciju, a nadamo se da će ova biti još bolja. Uspjeli smo premašiti planirani budžet a svi znamo kakva je ekonomska situacija u BiH", istaknuo je Baković.

U prošloj godini uspostavljene su i zajedničke lige na nivou BiH u malom i ženskom nogometu, a realiziran je i projekt ''Otvorena vrata'' koji je okupio mlade igrače porijeklom iz BiH, koji imaju mogućnost zaigrati za nogometne selekcije BiH.

Istaknuo je odličnu saradnju s entitetskim savezima, bez koje mnogo toga ne bi bilo realizirano.

Baković je dodao da Savez planira realizirati projekte finansijske stabilizacije bh. klubova, a planirana je izgradnja devet mini terena za osobe s posebnim potrebama.