Nogomet
0

Baković: Postoji mogućnost da se odgodi i utakmica reprezentacija BiH u Gradačcu

Anadolija
Jasmin Baković (Foto: Klix.ba)
Jasmin Baković (Foto: Klix.ba)
Revanš utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Čelika koja se trebala odigrati sutra odgođena je do daljnjeg, rekao je za Anadolu Agency (AA) Jasmin Baković, generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovina (N/FS BiH).

"Termin odigravanja meča utvrdit ćemo kada se steknu uvjeti. U ovom trenutku ne možemo znati kada je to", rekao je Baković, pojasnivši da je meč drugi put odložen zbog Dana žalosti koji je za sutra proglašen u cijeloj BiH povodom stradalih u poplavama.

I kontrolni meč fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji bi trebao biti odigran u četvrtak u Gradačcu od 17 sati protiv mlade bh. selekcije, je došao u pitanje zbog katastrofe koja je zadesila pojedine dijelove države.

"Za sada ova utakmica nije zvanično odgođena. Razmatramo situaciju i postoji mogućnost da i taj meč odložimo ili otkažemo. Iz Gradačca dobivamo uvjeravanja da postoje uslovi za odigravanje utakmice. Međutim, ima određenih problema u putnoj komunikaciji sa Gradačcem. U ovom momentu nije izvjesno da li će susret biti odgođen", kazao je Baković za Anadolu Agency.