Nogomet
34

Baković i Pilav poremetili planove Švicaraca na Mundijalu

Klix.ba
Hotel Casa Grande gdje će Zmajevi biti smješteni
Hotel Casa Grande gdje će Zmajevi biti smješteni
Delegacija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na čelu sa generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem i sekretarom stručnog štaba Elmirom Pilavom odabrala je Guaruju i hotel Casa Grande kao bazu Zmajeva u Brazilu.

Na ovaj način su, pišu brazilski mediji, poremetili planove Nogometnog saveza Švicarske koji su upravo željeli kamp gdje će se izabranici Safeta Sušića pripremati za utakmice protiv Argentine, Irana i Nigerije.

Zbog toga su Švicarci umjesto Guaruje morali odabrati mjesto Porto Seguro gdje će imati kamp uoči utakmica protiv Ekvadora, Francuske i Hondurasa, piše brazilski portal Estadao.

Zmajevi će u ovaj svojevrsni raj na obali Atlantskog okeana sletjeti pet dana prije utakmice protiv favorita grupe F - Argentine.

Bit će smješteni u luksuznom hotelu Casa Grande sa pet zvjezdica a pripremat će se na stadionu Antonio Fernandes, koji je od hotela udaljen manje od pet kilometara.

Stadion se još uvijek renovira i skoro pola posla je urađeno, a u njegovo renoviranje bit će uloženo skoro šest miliona eura.