Nogomet
1.6k

Bakljada na Starom mostu: Red Army slavi 35. rođendan

Piše: O. T.
Red Army, vjerna grupa navijača Veleža, kluba koji prolazi kroz jako težak period, napravila je fantastičnu atmosferu u Mostaru, a razlog je proslava 35. rođendana ove navijačke grupe.

Red Army je napravio veliku bakljadu na Starom mostu i sa navijačkim pjesmama slavio "novo ljeto". Pored slavlja na prelijepom Starom mostu, navijači su obilazili i ostale dijelove grada i palili baklje. Također, sjajna atmosfera napravljena je na Carinskom i Titovom mostu.

35 godina ! Stari most ! Crvena Armija 1981 ! By: Dženo !!

Posted by Mostaru moj ti si meni sve on 1. travnja 2016

Bez obzira što se njihov tim u ovim trenucima nalazi prikovan za dno BHT Premijer lige i što je sigurni putnik u niži rang takmičenja, navijači vjeruju da će klub jednog dana vratiti stari sjaj koji je imao prije mračnog početka 90-ih godina prošlog stoljeća.

Početak Red Armyja veže se za 1981. godinu kada se grupa najprije zvala "Crveni šejtarni" i kada je Velež u finalu Kupa Maršala Tita rezultatom 3:2 savladao Željezničar, a potpuni procvat grupa je doživjela 1986. godine kada je osvojen novi naslov u Kupu nakon što je u finalu savladan Dinamo Zagreb.