Gradina osvojila četvrti bod
0

Bajrović: Sarajevu više sreće drugi put

Piše: D. Brkić
Nedžad Bajrović
Nedžad Bajrović
Fudbaleri srebreničke Gradine danas su na Gradskom stadionu osvojili bod protiv favorizovanog Sarajeva.

Iako se danas igralo 18. kolo Gradina je prvi put u istoriji bila domaćin u BHT Premijer ligi BiH na svom stadinu. U prethodnim kolima Srebreničani su kao domaćini igrali u Gradačcu, a današnji rezultat potvrđuje tvrdnje kako bi bodovni saldo bio znatno deblji da je Gradina igrala na Gradskom stadionu.

Nošen navijanjem vjernih Apacha, tim Nedžada Bajrovića je u prvom dijelu imao zrelije prilike, dok je u drugom poluvremenu inicijativa prepuštena igračima Sarajeva.

"Vrebali smo prilike za kontranapad, ali smo se i znalački branili. Sarajevo je naša ponajbolja ekipa i osvojeni bod nam je velika satisfakcija. U konačnici taj bod za nas neće ništa promijeniti, ispadamo iz elite, ali će za ove mlade igrače značiti mnogo. Sarajevu više sreće drugi put", izjavio je trener Gradine Nedžad Bajrović.

Stručni štab Gradine ohrabruje igra ekipe u prva tri proljetna kola. Srebreničani su minimalno poraženi od GOŠK-a i Olimpica, a danas su pomrsili račune Sarajevu.

"Izvanredno je igrati u svojoj čaršiji, pred punim tribinama. Zbog toga smo bili borbeni, rastrčani i na kraju zasluženo osvojili bod. Nijedna ekipa do kraja sezone u Srebrenik neće dolaziti na ekskurziju. U svakoj ćemo utakmici davati svoj maksimum i nadam se da ćemo vrlo brzo na kontu imati dvocifren broj bodova", kaže Bajrović.

Slijedi reprezentativna pauza, a stručni štab Gradine namjerava dodatno uigrati momčad i podići nivo fizičke spreme kako bi tim pružao još kvalitetnije partije u nastavku sezone.