Iz Atine za Klix.ba
68

Bajević: BiH ima pravo nadati se dobrom rezultatu u Grčkoj

Piše: J. Hadžiahmetović
Dušan Bajević (Foto: AFP)
Dušan Bajević (Foto: AFP)
Dušan Bajević je trenutno možda najkompetentnija osoba koja može govoriti o onome što nogometnu reprezentaciju BiH čeka u petak u Atini u duelu protiv Grčke.

Bajević je u svojoj nogometnoj karijeri nastupao za Velež i AEK iz Atine. Što se trenerske karijere tiče, ovaj Mostarac kojeg zovu Princ sa Neretve, vodio je Velež, AEK, Olympiacos, PAOK Thessaloniki, Crvenu Zvezdu, Aris, AC Omoniju, a trenutno se nalazi na čelu štaba Atromitosa iz Atine.

U kratkom razgovoru za portal Klix.ba Bajević kaže kako je reprezentacija Grčke dobra ekipa sa dobrim pojedincima.

"Ovu utakmicu treba krajnje ozbiljno shvatiti jer su oni bivši prvaci Evrope i svake godine dosta dobro igraju. Mi imamo pravo da se nadamo i očekujemo što bolji rezultat s obzirom na rezultate koje postižemo u posljednje vrijeme, dobrom igrom i sa mnogo golova", kaže Bajević.

O manama i prednostima Grčke ovaj Mostarac nije htio govoriti. Kaže kako će selektora Safeta Sušića posjetiti za vrijeme njegovog boravka u Grčkoj. Kada je riječ o grupi i eventualnom pobjedniku, Bajević kaže kako se dvije reprezentacije izdvajaju.

"Grčka i naša reprezentacija su favoriti za prvo mjesto", dodaje Bajević.

Na upit šta naši navijači mogu očekivati u Atini, naš sagovornik kaže su grčki navijači pakleni.

"Oni su definitivno 12. igrač reprezentacije Grčke. U svakom slučaju, očekujem dobru utakmicu", kaže Dušan Bajević na kraju razgovora.

Podsjetimo, u okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo, BiH u petak gostuje u Atini, gdje će odigrati utakmicu protiv Grka. Zmajevi su do sada ubilježili dvije pobjede u isto toliko nastupa i trenutno se nalaze na prvom mjestu grupe G, ali jednak broj bodova imaju i drugoplasirani Grci.