U Splitu se još priča o Barceloni
0

Baho u društvu slavnih: Hajduk je oduševio igrom

Piše: T. Sekulić
Josep Guardiola i Sabahudin Topalbećirević
Hajduk je na svom terenu u subotu ugostio moćnu Barcelonu. Iako je utakmica završena nimalo popularnim rezultatom 0:0 u Splitu priča o tom meču ne prestaje. Velikom nogometnom spektaklu u susjednoj Hrvatskoj prisustvovao je i legendarni bh. komentator Sabahudin Baho Topalbećirević.

U Split su u subotu pohrlili brojni ljubitelji nogometa iz BiH. Bila je to prilika i za susrete poznatih zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu.

"Razgovarao sam s mnogo poznatih ljubitelja nogometa - Slavenom Bilićem, sreo sam Igora Štimca koji je komentarisao za HRT, ali i starog kolegu Dragu Ćosića", kazao je Baho za Sarajevo-x.com.

Tvrdi da je Štimac bio oduševljen igrom Hajduka, ali i pomalo iznenađen.

"Štimac izgleda sjajno, bio je jako dobro raspoložen i ubijeđen je da će jednog dana postati prvi čovjek Nogometnog saveza Hrvatske. Pozvat ću ga da komentariše sa mnom jednu utakmicu. Odličan je u toj ulozi", kazao je Baho.

Za Sarajevo-x.com je ispričao da je nakon utakmice bila velika fešta na Rivi i da su domaći bili oduševljeni igrom Hajduka.

"Rekli su da su bolji od Manchester Uniteda jer je njima Barcelona dala tri gola, a Hajduku nijedan", kazao je bh. komentator, koji je bio jedan od rijetkih koji je uspio da se fotografiše sa slavnim Pepom Guardiolom i golmanom Barcelone Victorom Valdesom.

U Splitu su u subotu bili brojni ljubitelji nogometa iz Sarajeva, Tuzle, Mostara i Zenice. Nadali su se golovima na Poljudu, ali nije ih bilo. Ipak, uživali su u dobroj igri Inieste i ekipe, ali i domaćih igrača koji su pokazali nogometnu jačinu.