Portsmouth u problemima
0

Avram Grant odlazi zbog prodaje Kaboula i Begovića?

Sarajevo-x.com
Avram Grant (Foto: Reuters)
Avram Grant (Foto: Reuters)
Izraelski stručnjak Avram Grant bijesan je što su pregovori o prodaji Younesa Kaboula i Asmira Begovića Tottenhamu vođeni iza njegovih leđa, te je zaprijetio otkazom na klupi Portsmoutha, javljaju britanski mediji.

Daily Mail piše da je ljut i izvršni direktor kluba Peter Storrie jer su Kaboul i Begović "prodati Tottenhamu bez njihovog znanja". Menadžer Grant je odranije insistirao da nijedan igrač ne može biti prodat bez njegovog odobrenja.

"Ako postoji potreba za prodajom igrača, onda sam ja najbolja osoba za tu situaciju", rekao je Storrie te dodao kako za Kaboula nije znao do jutros. "Nazvao sam Avrama i rečeno mi je da su održani sastanci sa Spursima."

Novac od prodaje Kaboula i Begovića veoma je potreban Pompeyima zbog dugova koje imaju. Igračima plata kasni četvrti put u pet mjeseci.

Za Spurse je jučer potpisao Eidur Gudjohnsen iz Monaka, koji je došao na posudbu do kraja sezone, a za Kaboula su navodno spremni platiti oko osam miliona funti (oko 9,3 miliona eura).

Begović je, na drugoj strani, posebna priča. Iako je nejasno da li će Tottenham za njega platiti 5 miliona funti, koliko 22-godišnjeg bh. golmana cijeni Portsmouth, ima tu još nejasnoća.

Pravila FIFA-e kažu da Begović ne može igrati za Spurse ove sezone, jer je već registrovan kao igrač dva kluba, nakon posudbe Ipswichu za koji je odigrao šest utakmica. To znači da bi Spursi trebali posebne izdatke ukoliko žele da Begović za njih zaigra ove sezone.

Ipak, to neće utjecati na želju premijerligaša sa Fratton Parka da se riješi golmana Davida Jamesa, piše Daily Mail, a nama ostaje da vidimo kako će se riješiti misterija oko prodaje našeg reprezentativnog golmana.