Karijeru nastavlja u Iranu
2

Avdukić prelazi u Persepolis kod Lugušića

Piše: Edin Isanović
Čuvar mreže banjalučkog Borca i bh. nogometne reprezentacije Asmir Avdukić (31) će karijeru nastaviti u Iranu. On će u budućnosti nositi dres Persepolisa koji je trenutno na osmom mjestu prvenstvene tabele.

Trener golmana u Persepolisu je Enver Lugušić, čovjek koji je svojevremeno branio za FK Sarajevo, a radio je u stručnom štabu našeg državnog tima zajedno sa Ćirom Blaževićem.

Kako smo uspjeli saznati, on je jedan od najzaslužnijih za ovakav rasplet, jer je tim iz Teherana imao dosta problema na poziciji golmana.

Recimo, u utakmici koju su odigrali prije devet dana protiv Fajr Sepasija, i izgubili na svom terenu rezultatom 3:2, glavna krivica je prebačena na golmana koji je pogotke primao iz velike udaljenosti.

To je natjeralo čelnike kluba da razmisle o angažovanju novog čuvara mreže. Osim Avdukića u kombinaciji je bio i Vedran Runje, ali su se na kraju odlučili za Asmira. Prvi šef struke ovoga kluba je proslavljeni turski stručnjak Mustafa Denizli. Inače, Persepolis je po tradiciji najtrofejniji iranski klub, a Avdukić će imati priliku braniti pred 100 hiljada gledalaca, što je kapacitet stadiona koji je svaku utakmicu ispunjen gotovo do posljednjeg mjesta.

Bh. golman bi uskoro trebao otputovati u Teheran, gdje će proći ljekarske preglede i potpisati ugovor. Banjalučki tim će dobiti pristojno obeštećenje za ovaj transfer.