Velika Britanija
0

Australski reprezentativac opljačkan s nožem pod grlom!

Totalsport
Foto: AP/Getty Images
Foto: AP/Getty Images
Četvorica maskiranih razbojnika u nedjelju su opljačkali Vincenza Grellu (29), australskog nogometnog reprezentativca, u njegovoj kući na sjeverozapadu Engleske.

Osim oskvrnute kuće nesretni je veznjak Premierligaša Blackburna pretrpio i šok zbog ugroženog života, obzirom da mu je jedan od četvorice kradljivaca tokom pljačke držao nož pod grlom.

Zločinci su iz njegova stana otuđili nešto nakita i nekoliko satova, kao i njegov novi BMW-ov SUV. Automobil je kasnije pronađen napušten u blizini Manchestera.

Sretna je okolnost što se u trenutku krađe u porodičnoj kući Australca talijanskog porijekla nije zatekla njegova supruga i sedmogodišnji im blizanci.

Ovaj je prepad samo jedan u nizu incidenata koji se premierligaškim nogometašima u tom dijelu Engleske događaju već nekoliko godina, te mnogi na Ostrvu već sumnjaju u postojanje organiziranog kriminala fokusiranog na teroriziranje popularnih i bogatih nogometaša.

Na potezu od Liverpoola do Manchestera pljačkane su već kuće Stevena Gerrarda, Emilea Heskeyja, Roquea Santa Cruza, Jermainea Pennanta i Darrena Fletchera.

Braniča West Hama Caluma Davenporta (26) prošle je subote u porodičnoj kući njegove majke u južnoengleskom Bedfordu 25-godišnji počinitelj ubo nožem u natkoljenicu teško ga ozlijedivši.