Velika drama
0

FOTO+VIDEO / Australija Srbima srušila snove, dalje idu Gana i Njemačka

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Drugo poluvrijeme utakmica u grupi D donijelo je pravu dramu, nekoliko golova i nove učesnike osmine finala Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, Njemačku i Ganu.

Njemačka reprezentacija dugo se mučila sa sastavom Gane, ali je sve dileme riješio Ozil sjajnim golom iz 60. minute susreta.

Mladi veznjak Werdera iz Bremena primilio je loptu na 18 metara od gola i zapucao je u mrežu nemoćnog Kingstona.

Tokom susreta obje ekipe imale su dobre prilike, ali su Nijemci bili sretniji i spretniji. Iako su bili pod velikim pritiskom uspjeli su ostvariti veliku pobjedu koja im je osigurala prolazak u nastavak takmičenja.

Publika na utakmici između Srbije i Australije prisustvovala je dramatičnoj utakmici i nevjerovatnom drugom poluvremenu.

Reprezentacija Srbije preko Ivanovića i Krasića imala je dvije stopostotne prilike, koje nije uspjela iskoristiti. Prvi put je odlično reagova Shwarzer, dok je Krasić uspio promašiti prazan gol.

Veliku radost svojim navijačima donio je Tim Cahill u 69. minuti. Povratnik nakon kazne zbog crvenog kartona pogodio je glavom za veliko slavlje svoje i tugu srbijanske reprezentacije.

Samo pet minuta kasnije Holman je povukao loptu sa sredine terena i sa 25 metara precizno šutirao i savladao Stojkovića.

Nadu u prolaz Srbima vratio je Marko Pantelić golom u 84. minuti. Pantelić je iskoristio grešku Shwarzera i pogodio sa nekoliko metara.

Nekoliko posljednjih trenutaka donijelo je pravu dramu. Najprije su reprezentativci Srbije tražili penal nakon igranja rukom Cahilla, ali je sudijska pištaljka ostala nijema.

Zatim je Pantelić promašio sa nekoliko metara čistu priliku, ali je ostalo nejasno da li je sudija svirao ofsajd.