Nogomet
494

Atromitos-Sarajevo 1:3: Velika pobjeda Bordo tima za play-off Evropske lige

Piše: A. Dž.
Foto: Arhiv/Klix.ba
(Foto: EPA)
FK Sarajevo plasiralo se u play-off Evropske lige savladavši večeras grčki Atromitos u uzvratnoj utakmici 3. pretkola koja se igrala u Atini. Strijelci za Bordo tim bili su Duljević u 24. i Bilbija u 81. i 105. minuti. Jedini pogodak za domaćine postigao je Tavlaridis u 86. minuti.

Bordo momci odigrali su sjajnu utakmicu na stadionu Peristeri i od prve minute dominirali terenom, te sasvim zasluženo slavili.

Prvih 20 minuta nije bilo većih prilika ni sa jedne strane. Na terenu je bilo dosta nervoze i prekršaja. Sve se mijenja u 24. minuti kada je Haris Duljević pogodio mrežu domaćina.

Nogometaš Sarajeva je dobro šutirao sa vrha šesnaesterca, lopta je pogodila jednog igrača Atromitosa, promijenila smjer i završila u mreži Cennama.

Nogometaši Bodro tima su se nakon vodstva razigrali i počeli igrati ofanzivnije. Okić je u 31. minuti dobro šutirao, ali je lopta otišla pored gola.

Bilježimo još nekoliko poluprilika za obje ekipe, ali se rezultat do kraja prvog poluvremena nije mijenjao.

U drugom dijelu susreta, Sarajevo je nastavilo odličnu igru. Većih prilika nije bilo, ali je Sarajevo više imalo loptu u svom posjedu i bilo opasnije.

U 81. minuti došlo je do prave erupcije oduševljenja oko 200 navijača Sarajeva na Peristeriju kada je Nemanja Bilbija, na asistenciju Gojka Cimirota, pogodio za 2:0.

Slavlje gostiju kratko je trajalo, jer su domaćini smanjili na 2:1 samo četiri minute kasnije. Strijelac je bio Tavlaridis.

Nakon izjednačenja domaćina, počeli su produžeci. Sarajevo je krenulo još ofanzivnije. To se isplatilo pred sami kraj prvog produžetka. Strijelac je ponovo bio Bilbija, a asistirao mu je Stojčev.

Do kraja se rezultat nije mijenjao. Sarajevo je tako ostvarilo veliki uspjeh i plasiralo se u play-off Evropske lige.

Evropska liga, 3. pretkolo:

Atromitos-Sarajevo 1:3 (prvi susret 2:1)