Iako nema petorice igrača
0

Atmosfera među igračima u Atlanti je odlična

FENA
Stadion Georgia Dome na kojem će biti odigran susret Meksiko  - BiH
Stadion Georgia Dome na kojem će biti odigran susret Meksiko - BiH
Atmosfera u nogometnoj reprezentaciji BiH uoči prijateljske utakmice s Meksikom u Atlanti je odlična, uprkos nedolasku petorice igrača sa spiska selektora Sušića (Džeko, Pandža, Nadarević, Rahimić i Ibričić).

U Atlanti vlada veliko interesovanje za ovaj meč i očekuje se oko 30.000 bh. navijača, navodi se na zvaničnoj web-stranici Nogomentog saveza BiH.

Kapiten reprezentacije Emir Spahić izjavio je da očekuje težak meč, ali da vjeruje u povoljan rezultat.

"S obzirom na to da nam nedostaju neki za nas važni igrači, bit će teško. Očekujem tešku utakmicu, ali i s tim problemima mi smo došli u Atlantu napraviti dobar rezultat. Nadam se da će biti približno onoliko navijača koliko se ovdje govori i da će svi uživati u utakmici", kazao je Spahić.

Mensur Mujdža smatra da su Meksikanci favoriti i da imaju jaku ekipu bez obzira ko bude nastupao. No, prvotimac Freiburga kaže da igrači BiH uz veliko zalaganje mogu do povoljnog rezultata.

"Najbitnije je da nema povreda i da je zdravstveno stanje dobro. Meksiko je odlična ekipa, bez obzira da li će nastupati i igrači koji igraju u Evropi ili ne. Utakmica će biti vrlo zahtjevna, ali ćemo se mi potruditi da ostvarimo dobar rezultat. Kako čujemo bit će dosta naših navijača i nadam se da će biti zadovoljni našom igrom", kazao je Mujdža.

Reprezentacija BiH trenirat će večeras u 18 sati po lokalnom vremenu (00.00 po srednjoevropskom), a susret s Meksikom na rasporedu je u četvrtak u 02.00 sata po srednjoevropskom vremenu.