Nogomet
0

Atletico ponudio Forlana Realu za 18 miliona eura

Totalsport
Diego Forlan (Foto: AP)
Diego Forlan (Foto: AP)
Madridski sportski dnevnik Marca piše da su u Atletico Madridu odlučili unovčiti svog 31-godišnjeg urugvajskog napadača Diega Forlana ponudivši ga gradskom rivalu.

Predsjednik Enrique Cerezo pristao bi, navodi isti list, prodati svog strijelca, službeno najboljeg igrača ovogodišnjega Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, za 18 miliona eura, i to Realu.

Riječ je o cifri upola manjoj od prodajne klauzule koja je navedena u Forlanovu ugovoru, važećem inače do ljeta 2013. godine.

Iako ga ljetos nisu željeli pustiti u Tottenham ili Juventus, klubove koji su se interesirali za njegove usluge i sasvim sigurno bili spremni dati više od 18 miliona eura, u Madridu su iznenada shvatili da je Forlan ušao u 32. godinu života, i da je posljednja prilika za unosnu prodaju sadašnji trenutak.

Nakon sjajnog starta u sezonu i triju pogodaka postignutih u prvim dvama Atleticom dvobojima u Primeri (Sporting Gijon, Athletic Bilbao), Forlan nije upisao ni pogotka u 12 posljednjih službenih nastupa za svoj klub.