Nogomet
1

Atletico na pragu rekorda starijeg od 70 godina

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Čudesno ove sezone na svome Vicente Calderonu igraju nogometaši Atletico Madrida. Nisu ispustili još nijedan bod u Primeri, pa i ne čudi da su stigli na prag izjednačavanja klupskog rekorda.

Računajući i završnicu prošle sezone, ekipa Diega Simeonea trenutno je na 11. domaćih pobjeda u nizu u prvenstvu. Ukoliko i ove nedjelje nadigra Levante, današnji će Atletico izjednačiti rekordni niz od 12 trijumfa koji je postavila generacija trenera Ricarda Zamore u sezonama 1939/40 i 1940/41. Serija Zamorinih nogometaša je, konkretno, trajala od 24. decembra 1939. do 13. oktobra 1940. godine, a prekinula ju je Barcelona. U obje je spomenute sezone tadašnji Atletico Aviacion osvajao naslove španskog prvaka.

Današnji Atletico je zadnji put kod kuće ostao bez pobjede 2. maja protiv Real Sociedada (1-1). Da priča bude još bolja, Falcao i društvo otada znaju samo za pobjede na svome terenu u svim takmičenjima, tako da su trenutno na 17 domaćih trijumfa u nizu, 11 u Primeri, te po tri u Europa ligi i Kupu kralja!