Nogomet
6

Atletico Madrid golom Griezmanna savladao Deportivo, Valencia pobijedila Leganes

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
U 6. kolu La Lige Atletico Madrid je na svom Vicente Calderonu minimalnim rezultatom 1:0 slavio protiv Deportiva iz La Corune.

Deportivo tako ni na trećem ligaškom gostovanju ove sezone nije postigao gol i jedina je ekipa prvenstva sa takvim učinkom. Tim iz La Corune sada ima jednu pobjedu u šest mečeva, dok je za Atletico ovo treća pobjeda pri čemu je skupio i tri remija.

Jedini gol na utakmici postigao je Antoine Griezmann u 70. minuti meča i ponovo se vratio na prvo mjesto liste najboljih strijelaca lige zajedno sa Luisom Suarezom iz Barcelone. Obojica su postigli po pet golova.

Posao Atleticu olakšao je Fajr koji je u sudijskoj nadoknadi prvog dijela utakmice dobio drugi žuti karton i ostavio svoj tim sa igračem manje na terenu.

Ranije je u terminu od 12 sati Valencia u gostima sa 2:1 savladala Leganes. Szymanowski je doveo domaći tim do vodstva u 21. minuti da bi u 34. minuti Nani izjednačio na 1:1. Preokret gostima donio je Suarez u 52. minuti.

Szymanowski je mogao do novog pogotka, ali je u 62. minuti promašio penal i ostalo je, kasnije će se ispostaviti, konačnih 2:1 za Valenciju.

Tabela: