Evropska liga
0

Atl. Madrid nastavio dobru igru, Schalke izgubio od Bilbaoa

Sarajevo-x.com
Schalke - Athletic Bilbao (Foto: AFP)
Schalke - Athletic Bilbao (Foto: AFP)
U okviru četvrtfinala Evropske lige večeras su odigrane četiri utakmice, slavili su Alkmaar, Atletico Madrid i Sporting, a polufinalu se približio i Athletic Bilbao koji je savladao Schalke.

Atletico Madrid – Hannover

Na stadionu Vincente Calderon prvi gol je pao već u devetoj minuti susreta. Precizan je za domaćine bio Falcao, a kod pogotka mu je sistirao Gabi. Hannover je izjednačio u 38. minuti zahvaljujući pogotku koji je postigao Mame Biram Diouf, u čemu mu je pomogao Lars Stindl. Susret je završen rezultatom 2:1 u korist domaćina, a presudio je gol Salvia u 89. minuti.

AZ Alkmaar – Valencia

Holandski i španski klub su večeras odigrati svoj prvi međusobni susret u četvrtfinalu Evropske lige, a slavili su Holanđani. U samom finišu prvog poluvremena domaćin je poveo golom Bretta Holmana, da bi u 51. došlo do poravnanja, kada je Mehmet Topal bio prezizan za 1:1. Međutim, 79. minuta je ponovo donijela vodstvo domaćinima kada je šutirao Maarten Martens, asistent kod pogotka je bio Holman. Susret je završen rezultatom 2:1.

Schalke - Athletic Bilbao

Najraspoloženiji za postizanje golova u večerašnjim susretima bili su igrači Schalkea i Athletic Bilboa. Lopta je prvo poslužila Fernanda Liorentea u redovima Bilboa, kada su poveli u 20. minuti. Susret je završen pobjedom gostujućeg tima, konačan rezultat bio je 4:2. U redovima Shalkea na listu strijelaca dva puta se upisao Raul, do su osim Liorentea (strijelac dva puta) za pobjedu Bilbaoa zaslužni i De Marcos u 81. i u produžecima Munian.

Sporting Lisabon - Metalist Kharkiv

Ovaj susret je završen pobjedom domaćeg tima rezultatom 2:1. Strijelci u redovima Sportinga su bili Izmailov u 51. i Insua u 64. minuti. U redovima gostiju jedini pogodak je postigao Cleiton Xavier i to golom iz penala u 90. minuti.

Rezultati prvih četvrtfinalnih utakmica nogometne Evropske lige:

Atletico Madrid - Hannover 96 2:1 (1:1) Schalke 04 - Athletic Bilbao 2:4 (1:1) AZ Alkmaar - Valencia 2:1 (1:0) Sporting Lisabon - Metalist Harkov 2:1 (0:0)

Revanš utakmice igraju se 5. aprila.