Nogomet
64

Atalanta preokrenula rezultat i slavila protiv Intera

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Atalante priredili su veliko iznenađenje u 31. kolu Serije A 4-3 pobjedom nad Interom na San Siru. Ne bi rezultat možda bio toliko iznenađujući da Inter nije vodio 3-1.

Junak susreta bio je Atalantin napadač German Denis s tri postignuta gola, a postigao ih je u razmaku od 12 minuta drugog poluvremena.

Inter je ovaj susret igrao bez dvojice najboljih napadača Diega Milita i Rodriga Palacija, a u njihovom izostanku napadački tandem "Nerazzurra" činili su Antonio Cassano i Tommaso Rocchi. Upravo je ovaj posljednji doveo Inter u vodstvo u 43. minuti na asistenciju Alvara Pereire. Bio je to jedini gol u prvom poluvremenu, a u drugom dijelu sve je pljuštalo od prilika i golova.

Prvo je u 56. minuti Giacomo Bonaventura izjednačio za Atalantu nakon ubacivanja Marka Livaje s desne strane. Već u sljedećem napadu Inter je vratio prednost. Strijelac je bio Ricky Alvarez koji je iskoristio grešku domaće odbrane i presjekao vraćanje lopte golmanu, te ju glavom proslijedio u mrežu.

Argentinski je veznjak je bio i strijelac Interovog trećeg gola u 61. minuti, kojeg je zabio lijepim udarcem ljevicom u bliži ugao iskosa s desne strane kaznenog prostora. U tim se trenucima činilo kako "Nerazzurri" imaju sigurnu pobjedu u rukama, ali tada je na scenu stupio Denis. Prvo je u 65. minuti realizirao jedanaesterac koji je prethodno izborio Livaja nakon prekršaja Andree Ranocchije u kaznenom prostoru, da bi zatim još dva puta savladao Samira Handanoviča iz igre.

U prvoj je minuti sudijske nadoknade "pocrvenio" Atalantin veznjak Cristian Raimondi (udaranje Schelotta), a u četvrtoj je minuti sudijskog dodatnog vremena Ranocchia promašio nemoguće, propustivši pospremiti zicer u praznu mrežu s ruba peterca. Stoperu Intera je lopta prešla preko noge.

U drugom odigranom susretu Napoli je na svom San Paolu savladao Genou 2-0 golovima Gorana Pandeva i Blerima Džemailija.

Napoli je pobjedom pobjegao trećeplasiranom Milanu na 4 boda razlike.

Serie A, 31. kolo:

Inter - Atalanta 3-4 (Rocchi 43, Alvarez 57, 61 / Bonaventura 56, Denis 65-11m, 71, 77) Napoli - Genoa 2-0 (Pandev 18, Džemaili 29) Catania - Cagliari 0-0 Sampdoria - Palermo 1-3 (Muntari 43 / Von Bergen 35, Iličić 50, Garcia 56) Siena - Parma 0-0

Udinese - Chievo 3-1 (Di Natale 20, 25, Benatia 85 / Papp 35) Fiorentina - Milan 2-2 (Ljajić 66-11m, Pizarro 73-11m / Montolivo 14, Flamini 62)