Premiership
0

Aston Villa pobijedila Chelsea

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U prvoj utakmici 9. kola engleskog Premiershipa nogometaši Chelseaja su doživjeli i drugi poraz u sezoni. U Birminghamu ih je pobijedila Aston Villa 2-1.

Većim dijelom utakmice je Chelsea bio bolja momčad, posebno u posljednjih pola sata igre kada su pokušavali doći do izjednačenja. Bolje su i zakoračili u ogled, pa su tako poveli već u 15. minuti kada je strijelac bio Didier Drogba, udarcem s dvadesetak metara, na kojeg je bolje mogao reagirati i domaći golman Friedel.

Bio je to njegov sedmi pogodak u sezoni čime se izjednačio s Darrenom Bentom iz Sunderlanda na drugom mjestu liste strijelaca. Prvi je i dalje igrač Liverpoola Fernando Torresa sa osam pogodaka.

No, u 32. minuti je Richard Dunne anulirao prednost gostiju, a u 52. minuti je James Collins drugi put na ogledu razveselio domaće navijače, što se do kraja pokazao kao ključni pogodak na ogledu.

Oba pogotka je Chelsea primio nakon kornera, dva odbrambena igrača Aston Ville (i Dunne i Collins) glavama su pogađali Čechovu mrežu, dok je londonska odbrana slabo reagirala u oba navrata.

Chelsea je imao loptu u svom posjedu tokom čak 68 posto utakmice, a uputili su ukupno 21 udarac prema suparničkom golu. No, malo im je sve to pomoglo.

Premiership, 9. kolo:

Aston Villa - Chelsea 2-1 (Dunne 32, Collins 52 / Drogba 15)

Redoslijed: 1. Chelsea 21, 2. Manchester United 19 (-1), 3. Tottenham 16 (-1), 4. Manchester City 16 (-2), 5. Aston Villa 16...