Houllier potvrdio
0

Aston Villa me zove za menadžera

Totalsport
Gerard Houllier (Foto: AP)
Gerard Houllier (Foto: AP)
Francuski 63-godišnji stručnjak Gerard Houllier, bivši trener Liverpoola, dobio je ponudu za preuzimanje menadžerske pozicije u Aston Villi, o kojoj se mora očitovati ove sedmice.

Houllier, koji trenutno obnaša dužnost tehničkog direktora u Francuskom nogometnom savezu, još razmatra ponudu i važe hoće li se odlučiti za iznenađujući povratak u Premiership nakon šest godina, odnosno povratak trenerskom poslu nakon tri godine.

Podsjećamo, sjevernoirski trener Martin O'Neill razišao se s birmingemskim klubom zbog neslaganja s američkim vlasnikom kluba Randyjem Lernerom. Naslijedio ga je Kevin MacDonald u svojstvu privremenog trenera.

Gerrard Houllier, koji je od 1998. do 2004. godine sjedio na klupi Liverpoola, a 2001. godine je osvojio trostruku krunu s ''redsima'' (tadašnji Kup UEFA-e, FA Cup i Carling Cup) posljednju trenersku epizodu ispisao je u Lyonu kojeg je vodio od 2005. do 2007. godine.

Engleski mediji pisali su proteklih dana o zanimanju Aston Ville za Houlliera, ali su neki od njih nagađali da bi iskusni Francuz trebao preuzeti dužnost sportskog direktora u tom klubu. Međutim, nije tako.

"Dobio sam ponudu za menadžerski (trenerski, op. a.) posao u klubu i trebao bih odlučiti ovoga tjedna", izjavio je Houllier.

Predsjednik Aston Ville Randy Lerner svakako želi dovršiti priču oko stalnog trenera prije sljedeće prvenstvene utakmice, sljedećeg ponedjeljka protiv Stokea. Posao je ponudio Houllieru, a na njemu je odluka. Bolje prije nego kasnije, drže u Aston Villi.