Nogomet
1

Astana odoljela napadima Atletica i upisala novi remi kod kuće

Piše: O. T.
Astana i Atletico Madrid podijelili bodove (Foto: EPA)
Astana i Atletico Madrid podijelili bodove (Foto: EPA)
U prvoj utakmici 4. kola Lige prvaka u Kazahstanu susreli su se Astana i Atletico Madrid. Meč je završen nepopularnim rezultatom 0:0.

Obzirom na šanse tokom utakmice teško je bilo za očekivati da ćemo gledati meč bez golova. Prva šansa pripala je Astani u šestoj minuti kada je Shomko natjerao Oblaka da upiše prvu odbranu.

Nakon toga odnos snaga je bio poprilično ujednačen i naredna šansa stigla je tek u 28. minuti kada je udarac Kethevoame lagano zaustavio Oblak.

Samo četiri minuta poslije, na drugoj strani veliku šansu imao je Torres koji je mogao reagirati puno bolje, ali je promašio okvir gola.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu imao je Koke kada je u posljednjim momentima pogodio prečku nakon slobodnog udarca sa lijeve strane. Ispočetka je izgledalo kao da Koke centrira loptu u kazneni prostor, ali ona je pogodila okvir gola Astane.

U drugom poluvremenu reprezentativac Bosne i Hercegovine Marin Aničić je imao lakšu povredu, ali je nastavio meč.

Slično kao i u prvom dijelu, dugo je trebalo da obje ekipe krenu ozbiljnije prijetiti tako da je prva šansa stigla u 74. minuti i ponovo je Atletico prijetio. Ovog puta u prilici je bio Griezmann.

Nakon toga sve aktivniji u fazi napada bio je Carrasco koji je zadavao najviše problema domaćem timu. Upravo je Carrasco mogao donijeti tri boda gostima u posljednjoj minuti sudijske nadoknade, ali je Eric odbranio njegov udarac.

Astana je danas upisala drugi remi, a i prethodni je zabilježen na domaćem terenu kada su remizirali sa Galatasarayem (2:2). Atletico je trenutno prvi na tabeli, ali ima utakmicu više od Benfice i Galatasaraya koji igraju kasnije.

Rezultati 4. kola grupe C:

Astana - Atletico Madrid 0:0 Benfica - Galatasaray (20:45 sati)

Tabela

  1. Atletico Madrid 7
  2. Benfica 6 (-1)
  3. Galatasaray 4 (-1)
  4. Astana 2