Održan još jedan sastanak
14

Asocijacija "Sari Kirmizi Platform" zainteresovana za FK Sarajevo

Klix.ba
Tokom boravka u Istanbulu, delegacija Fudbalskog kluba Sarajevo održala je sastanak sa predsjednikom i članovima asocijacije "Sari Kirmizi Platform" koja je bliska gigantu Turskog i evropskog fudbala, ekipe Galatasaray.

Sastanak je održan u hotelu "Byotell" u azijskom dijelu Istanbula, čiji je vlasnik Esat Akbulbul ujedno i predsjednik pomenute asocijacije koja okuplja oko pet stotina utjecajnih ljudi i biznismena, ujedno i navijača jednog od najstarijih sportskih kolektiva u Turskoj.

Tokom sastanka direktor FK Sarajevo Dino Selimović prezentovao je mogućnosti ulaganja u FK Sarajevo koju dopušta novousvojeni Statut, kao i mogućnosti realizacije projekata vezanih za trening kamp FK Sarajevo, rekonstrukciju Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase", povezivanje klubova i međusobni razvoj omladinskih škola, kao i mogućnosti sponzorstava za turske kompanije i njihovu promociju u BiH i regionu.

"Vrlo smo sretni što smo se upoznali sa našim prijateljima iz Bosne i Hercegovine. Uradit ćemo sve što je u našoj moći da promovišemo našu saradnju i prezentovane ideje između naše asocijacije i Fudbalskog Kluba Sarajevo. Svakako ćemo ohrabriti turske biznismene da učestvuju u predloženim idejama i projektima" -kazao je Esat Akbulbul.

Između ostalog dogovorena i nagradna igra kojoj će biti sponzori "Sari Kirmizi Platform" i FK Sarajevo u kojoj će svi članovi FK Sarajevo koji tokom septembra u bilo kojem Fan shopu FK Sarajevo potroše više od 100 KM imati priliku da putuju u Istanbul na utakmicu UEFA Lige šampiona koju će Galatasaray igrati u predstojećoj sezoni, sa plaćenom avio kartom na realaciji Sarajevo-Istanbul-Sarajevo.

"S ciljem promocije ove ideju i saradnje sa rukovodstvom Fudbalskog kluba Sarajevo, naša asocijacija poziva dva člana kluba da budu naši gosti u VIP loži u 'Turk Telecom Ali Samiyen' sportski kompleks na prvu utakmicu Galatasaraya Lige Šampion." kazao je Dogan Tuncel, član odbora "Sari Kirmizi Platforme".

Kako bi ugođaj bio potpun, Esat Akbulbul će dva sretna navijače Sarajeva ugostiti u svom luksuznom hotelu "Byotell" i obezbjediti kratki obilazak Istanbula tokom boravka.