Nogomet
11

Asmir Suljić uoči vječitog derbija: FK Sarajevo će pokazati ko je glavni u gradu

Piše: D. B.
Asmir Suljić
Asmir Suljić
Sarajevo i Željezničar večeras u 19 sati igraju uzvratnu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH na stadionu "Asim Ferhatović Hase", a bivši nogometaš Bordo ekipa Asmir Suljić nimalo ne sumnja da će Sarajevo ostvariti plasman u polufinale.

Suljić je od ljeta član mađarskog Ujpesta, ali i dalje prati igre bivšeg kluba.

"Redovno pratim utakmice i u kontaktu sam s bivšim saigračima, posebno s kapitenom. Zadovoljan sam trenutnom situacijom, jer je jasno da postajemo pravi evropski klub. Često pratim i utakmice, a pratio sam i pripreme u Tuskoj. Moram reći da me je ekipa oduševila. Ipak, treba još vremena da Sarajevo dostigne vrhunski nivo, ali je definitivno na pravom putu", izjavio je Suljić za portal Klix.ba

U revenšu četvrtfinala Kupa BiH očekuje da Sarajevo eliminiše vječitog rivala i plasira se u polufinale.

"Sarajevo ima odličan rezultat iz prve utakmice, pogotovo zbog činjenice da je bordo tim imao veći posjed lopte, a i pritisak na protivnika je bio konstantan. Ne sumnjam u prolaz Sarajeva uz veliku podršku navijača. Sarajevo će pokazati ko je glavni u gradu", kazao je Suljić.

Sarajevo mu, kako kaže, mnogo nedostaje, kao i sarajevski derbi.

"Nedostaje mi puno, to je moj klub, tu je sve počelo. Sarajevo mi je mnogo pružilo, a derbi je priča za sebe. Igrati sarajevski derbi je privilegija, koju sam ja srećom imao. Poseban je osjećaj istrčati na teren i zaigrati protiv gradskog rivala. Cijeli mjesec pred derbi je poseban, samo se razmišlja i priča o derbiju. Najdraži mi je onaj u kojem smo pobijedili na Koševu. Takve utakmice imaju posebnu draž", rekao je popularni Šejtan.

U Ujpestu se Asmir odlično snašao.

"Super mi je u klubu. Imao sam povredu lože, ali sam se vratio na najbolji način. Pobijedili smo i nastavili niz bez poraza. Cilj nam je preko kupa izboriti Evropu. Danas igramo protiv Pecsija za polufinale i uvjeren sam da ćemo to ostvariti. Prvu utakmicu smo dobili 3:1", završio je Suljić.