Nogomet
120

Asmir Suljić: U 100. utakmici za Sarajevo želim pobjediti i tako se oprostiti od navijača

Piše: D. B.
Asmir Suljić u dresu FK Sarajevo
Asmir Suljić u dresu FK Sarajevo
Bh. nogometaš Asmir Suljić odigrat će još jednu utakmicu za FK Sarajevo, nakon čega će postati nogometaš mađarskog Ujpesta. Subotnji susret s Olimpicom bit će njegov 100. nastup u Bordo dresu. Želja mu je da se pobjedom oprosti od navijača ekipe sa Koševa.

Suljić je jučer postigao dogovor s mađarskim Ujpestom, a potpisao je petogodišnji ugovor.

"Sve se dogodilo veoma brzo, ponuda je stigla iz Ujpesta, a FK Sarajevo ju je prihvatio. Ja sam zadovoljan uslovima i time što nakon tri godine u Premijer ligi idem u jaču i uređeniju ligu, gdje mogu nastaviti svoj napredak. Bilo je ponuda iz Turske, ali sam odabrao odlazak u Mađarsku. Vjerujem da je to odskočna daska u mojoj karijeri", izjavio je Suljić za portal Klix.ba.

Popularni Šejtan je insistirao kod novih poslodavaca da odigra još jednu utakmicu za FK Sarajevo, kojom će skupiti jubilarnih 100 nastupa u bordo dresu. To će biti subotnja utakmica na Otoci protiv Olimpica.

"Insistirao sam da odigram utakmicu protiv Olimpica i upišem 100. nastup, a bila je to i želja šefa Husrefa Musemića. Pobjedom na Otoci se želim oprostiti od navijača, saigrača i ljudi u klubu. Trener Ujpesta je to dozvolio, ali je naredio da se vratim u nedjelju, kako bih mogao trenirati i debitovati već u srijedu", kazao je Suljić.

Njegov odlazak bi mogao biti hendikep za FK Sarajevo u nastavku sezone, ali se ovaj brzonogi nogometaš nada kako se to neće dogoditi.

"Vjerujem da ekipa neće biti slabija kad odem. Želja mi je da bude snažnija i da osvoji titulu. Spominje se i pojačanje, pa se nadam da će to sve izgledati još bolje", rekao je Suljić.

Cilj Ujpesta ove sezone je osigurati nastupe u Evropi sljedeće godine.

"To je najstariji klub u Mađarskoj koji uvijek želi više. Ove godine namjeravaju barem osigurati mjesto koje naredne sezone vodi u Evropu, a da li će to uspjeti kroz prvenstvo ili kup, ne znam", izjavio je Suljić.

Dodao je da će mu biti potrebno vremena da se navikne, ali da će mu u tome pomoći nekoliko igrača koje poznaje, koji su u Mađarsku stigli iz BiH, Srbije i Crne Gore.

Na kraju se zahvalio svima koji su mu pomogli i podržavali ga tokom tri godine u FK Sarajevo.

"Hvala svima za prelijepe tri godine, navijačima, saigračima upravi i trenerima koji su mi dali priliku da igram. Bez njih ne bi bio ovdje gdje sam danas", završio je Suljić.