Nogomet
0

Asmir Džafić novi trener Veleža

FENA
Bosanskohercegovački nogometni premijerligaš Velež danas je potpisao ugovor s novim šefom stručnog štaba Asmirom Džafićem.

Džafić, koji je na klupi naslijedio Mirzu Varešanovića, potpisao je ugovor do juna 2015. godine, objavljeno je na zvaničnoj internet stranici mostarskog kluba.

Asmir Džafić je ponikao u Veležu, s kojim je osvojio i titulu pobjednika kupa bivše Jugoslavije za omladince. Za "Rođene" je debitirao krajem 90-ih, a u karijeri je nosio dres Mladosti 127 iz Suhopolja, Veleža i Fortune iz Düssedorfa.

Kao trener dvije godine je vodio Neretvanac iz Opuzena.

Džafiću će u radu pomagati Adnan Dizdarević i Ethem Bratić.

"Mislim da je ovo najbolje rješenje za klub. U ovoj sezoni je Velež napravio iskorake u mnogo pravaca, ali su u posljednje vrijeme izostali rezultati. Asmir Džafić je dijete Veleža i svojim pristupom kao igrač i kao trener sigurno da je pokazao da je riječ o ozbiljnom i studioznom stručnjaku. Također, potpisom trogodišnjeg ugovora klub je pokazao da želi nastaviti s ozbiljnim radom u svim segmentima, kako se i krenulo od početka sezone", rekao je Admir Velagić, sportski direktor Veleža.