Nogomet
67

Asmir Begović za Klix.ba: Jedva čekam pripreme u Sarajevu

Piše: J. H.
Asmir Begović (Foto: Klix.ba)
Asmir Begović (Foto: Klix.ba)
Asmir Begović, prvi golman nogometne reprezentacije BiH i engleskog Stoke Cityja, našao se među 24 igrača koji će sigurno putovati u Brazil.

Begović je trenutno bez konkurencije kada je reprezentativna "jedinica" u pitanju. Iako je u reprezentaciju je ušao na mala vrata, 26-godišnji Trebinjac danas je jedan od najvažnijih reprezentativaca, igrač koji je mnogo doprinio historijskom uspjehu Zmajeva.

Iako se već znalo da će biti jedan od učesnika Svjetskog nogometnog prvenstva, nije krio sreću kad je i zvanično dobio poziv od selektora Sušića.

"Super je osjećaj biti u ekipi za Brazil. To je velika čast i baš mi puno znači. Jedva čekam prvu utakmicu", kaže Begović za Klix.ba.

"Operacija Brazil" zvanično počinje 15. maja kada će se najbolji bh. nogometaši okupiti u glavnom gradu BiH.

"Jedva čekam okupljanje i početak priprema u Sarajevu. Dugo smo čekali ovo i bit će mi drago kad sve počne", dodaje naš sagovornik.

Osim što je vrhunski golman, jedan od najboljih na svijetu, Begović je i omiljen među svojim saigračima, bh. javnosti i medijima.

"Drago mi je da me ljudi toliko cijene. Nastavit ću raditi što više, igrati najbolje što mogu pomoći našoj ekipi do dobrih rezultata", poručuje Begović.

Dodaje da mu je žao zbog toga što svi igrači koji su doprinijeli plasmanu reprezentacije nisu mogli naći na spisku.

"Samo 23 igrača mogu biti u ekipi tako da nisu mogli svi u Brazil. Naravno da mi ih je žao, ali mi imamo puno dobrih igrača tako da je selektoru baš teško odlučiti za učesnike na Mundijalu", kaže Begović te dodaje da će sa njim u Brazil putovati porodica, supruga Nicolle i kćerka Taylor.