Golman reprezentacije BiH
0

Asmir Begović standardan na golu Ipswicha

Sarajevo-x.com
Asmir Begović (Foto: Fotoservis.info)
Asmir Begović (Foto: Fotoservis.info)
Asmir Begović golman reprezentacije BiH, ustalio se na golu Ipswich Towna, nakon što je u taj klub došao na posudbu iz Portsmoutha.

Begović na golu engleskog drugoligaša, u tri utakmice nije osjetio poraz. U utakmici odigranoj u subotu, protiv Plymoutha, Begović je odlično branio, iako je primio gol. Prema pisanju ostrvskih medija, Begović je jedan na najzaslužnijih za neriješen rezultat.

Podsjećamo da je golman bh. reprezentacije Asmir Begović, otišao na tromjesečnu posudbu u engleski Ipswich, do 16. januara 2009. godine.

Asmir Begović rođen je 20. juna 1987. u Trebinju i ima dvojno državljanstvo (BiH i Kanade). Visok je 1,98 metara. Igrao je za mladu selekciju Kanade 2007. godine, zajedno sa veznim igračem Ipswicha Jaimeom Petersom.

Selektor bh. reprezentacije Miroslav Blažević pozvao ga je u selekciju 21. avgusta ove godine, te ponovo 5. septembra protiv Armenije. Njegov debi u nacionalnom dresu bio je protiv Estonije, kada je na samom kraju susreta, nakon osiguranih 2:0 za BiH, ušao kao zamjena za Kenana Hasagića.