Nogomet
14

Asmir Begović: Sretan sam u Stokeu, ali ako bude ponuda, razgovarat ću s klubom o njima

Klix.ba
Asmir Begović (Foto: Klix.ba)
Asmir Begović (Foto: Klix.ba)
Bh. reprezentativac i golman Stoke Cityja Asmir Begović je u izjavi za Sky Sports izjavio da želi osvajati trofeje, ali da se ne žuri da napusti svoj aktuelni klub.

Begović je jedan od najboljih u Stokeu u proteklih nekoliko godina, a s obzirom na to da je konstantno u odličnoj formi, privukao je pažnju velikih klubova. Među tim klubovima su Real Madrid i Liverpool, koji žele dovesti 27-godišnjeg golmana u svoje redove.

Begovićev ugovor sa Stokeom važi još 18 mjeseci, a u klub je došao u februaru 2010. godine iz Portsmoutha.

"Želim napredovati. Ovdje sam već pet godina i smatram da sam napredovao kao igrač. Sada dolazim u fazu svoje karijere u kojoj želim ostvariti neke stvari, osvajati trofeje. Moj ugovor važi još 18 mjeseci, vidjet ćemo šta će biti u narednom periodu. Razgovarat ćemo o svemu usput", izjavio je Begović.

O novom ugovoru sa Stokeom nije bilo govora, a sjajni golman je istakao da nema potrebe žuriti.

"Nisam razgovarao s čelnicima kluba o produženju ugovora. To se obično radi u posljednjih 12 mjeseci. Ja sam sretan ovdje, pokušavamo napraviti nešto veliko. Vidjet ćemo šta će se dogoditi, nadam se da ću biti dio toga", rekao je bh. reprezentativac.

Na pitanje o tome šta će se dogoditi ako stigne ponuda nekog kluba za njegove usluge, Begović nije isključio mogućnost promjene sredine.

"Imam sjajan odnos s predsjednikom i menadžerom. Ako stignu neke ponude za mene, siguran sam da ćemo razgovarati o njima. Nogomet je posao, ali ne razmišljam o tome. Fokusiran sam na svoje nastupe, pokušavam napredovati i pomoći Stokeu da izbori što bolju poziciju na tabeli", završio je Begović.