Nogomet
103

Asmir Begović postavlja standarde na terenu i van njega

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Golman Stoke Cityja i reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović neumorno pomaže drugima, a jutros je, kako prenose britanski mediji, uručio ček od 10.000 funti Fudbalskom klubu Redgate Clayton.

Nakon jučerašnjeg poraza od Burnleya Begović je bio razočaran, ali je jutros ipak smogao snage da se druži sa navijačima, smješka prilikom fotografisanja i strpljivo potpisuje autograme.

Bh. internacionalac kao da je poslan da vrati vjeru javnosti u fudbalere, piše Stoke Sentinel. Naime, jutrošnju donaciju svoje humanitarne organizacije uručio je lično i odvojio vrijeme za razgovor sa mališanima iz ovog kluba.

Novac će u Redgate Claytonu iskoristiti za proširenje svlačionica, uređenje toaleta i za proširenje usluga za najmlađe kategorije.

"Mislim da je ovo veoma važan projekt i briljantno je vidjeti djecu koja počinju igrati fudbal i sve te roditelje koji su se uključili", kazao je 27-godišnji golman.

"Ovo je definitino vrsta projekta u kojem možemo pomoći. Omladina je izuzetno važna. Što više djece uključimo u fudbal to bolje. Redgate Clayton je dobar klub i ja ću se vratiti da vidim šta su uradili", dodao je Begović.

U klubu koji je primio donaciju su oduševljeni.

"Asmir je fantastičan momak, kapa do poda", poručio je predsjednik Paul Clements. Riječima hvale pozdravio ga je i 71-godišnji Arthur Jackson.

"Nema dovoljno divnih riječi kojima možemo opisati Asmira, on je tako dobar mladić, s njim je lako sarađivati", istakao je veteran.

Odlučeno je da će svlačionice biti nazvane po Begoviću.

"Vratio nam je vjeru", istakli su u Redgate Claytonu.