Nogomet
20

Asmir Begović otkrio: Želja mi je nastupiti u Ligi prvaka

Klix.ba
Asmir Begović
Asmir Begović
Mnogo je špekulacija u posljednje vrijeme vezanih za Asmira Begovića. Golmana Stokea i reprezentacije Bosne i Hercegovine mjesecima se dovodi u vezu sa nizom velikih evropskih klubova među kojima je i slavni Real Madrid, odnosno prvak Engleske Chelsea.

O daljim planovima i ambicijama Begović je govorio za Daily Mail.

“Ovog ljeta napunit ću 28 godina. Igrao sam dosta utakmica i razvio se u posljednjih pet godina u ovom klubu. Po završetku sezone ćemo sjesti za sto i vidjeti kako dalje. Imam veliko poštovanje prema Marku Hughesu. Ono što je učinio posljednjih nekoliko godina je sjajno. Moje ambicije rastu, želim osvajati i takmičiti se što je više moguće. Imat ćemo iskren razgovor, bit ću jasan sa svojim, a saslušat ću i drugu stranu“, izjavio je Begović koji ne skriva želju da nastupi u Ligi prvaka:

“Želim igrati u Ligi prvaka. Bilo koji ambiciozan igrač kao ja želi igrati na najvišem nivou. Do sada sam igrao u Evropskoj ligi, na Svjetskom prventsvu i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Znam da je Stoke ambiciozan i želi izboriti Evropu. Ako su planovi dobri, možda svoje ambicije ostvarim i ovdje. Ukoliko dođe prava ponuda, bit ću pošten prema klubu i oprostiti se na najbolji mogući način“.

Jose Mourinho Begovića navodno želi angažovati kao rezervnu opciju. Asmir, pak, ne bi bio zadovoljan pozicijom drugog golmana.

“Otvoren sam za sve opcije, ali oduvijek sam želio biti prvi golman. To je ipak moj primarni cilj. Mnogo je timova koji ne mogu dozvoliti da imaju samo jednog golmana, već moraju imati dvojicu dobrih. U Bayernu su Neuer i Reina, u Chelseaju Courtois i Čech, odnosno u Realu Casillas i Navas. Nekima ne odogovara da budu rezerve jer žele stalno braniti i biti broj jedan“, rekao je Begović.