Nosio ambicije Stokea
100

VIDEO / Asmir Begović briljirao na terenima u kolijevci nogometa

Piše: Edin Isanović
Asmir Begović
Asmir Begović
Ako bismo birali bh. nogometnog reprezentativca koji je najviše napredovao u prošloj godini, onda bi prvo mjesto, bez dvojbe, zauzeo čuvar mreže Stokea Asmir Begović (25). Briljirao je na terenima u kolijevci nogometa. Bio je jedan od ključnih igrača svog tima.

Zahvaljujući njegovim čudesnim intervencijama osmoplasirana ekipa Premiershipa primila je najmanje pogodaka. Branio je udarce Suareza, Jelavića, Adebayora...

Golman Zmajeva postao je tiha patnja slavnih engleskih klubova koji ga žele vidjeti kao oslonac među stativama svog kluba.

Begović nas je naučio braniti sve što mora, ali i više od toga. Odličnog je refleksa, sjajan u situacijama "jedan na jedan“. Važna je uzdanica Stokea.

Osim toga, definitivno je čvrsta karika Sušićeve vrste. Donosi mir, koncentraciju, optimizam. Veliki profesionalac. Za njegovo prezime nikada se nije zalijepilo ništa neportsko.

On je veliki adut našeg državnog tima u borbi za plasman na Mundijal 2014.godine. Svi vjerujemo da ćemo osigurati nastup u Brazilu, a to bi naciju ispunilo ponosom.