Nogomet
179

Asmir Begović: Bosna ide u Brazil i nema šta izgubiti

Klix.ba
Asmir Begović
Asmir Begović
Golman reprezentacije BiH i Stoke Cityja Asmir Begović je izjavio kako bi reprezentacija naše zemlje mogla pomrsiti račune nekima na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

BiH se kao nezavisna država prvi put plasirala na ovo veliko takmičenje i to direktno kao prvoplasirani tim u grupi G.

"Bosna ide u Brazil i nema šta izgubiti", kazao je naš golman za BBC World Service.

Begović je dodao kako će BiH na tom takmičenju zapravo biti jedna od najmanjih zemalja, ali da će uživati u tom dragocijenom iskustvu. Dodao je kako se bh. nacionalna selekcija želi samo takmičiti i vidjeti dokle će dogurati, ali i donijeti sreću bh. naciji, građanima BiH.

"Vidjet ćemo kakvu ćemo grupu dobiti i nadam se da ćemo imati dobru igru", dodao je Begović.

BBC podsjeća da je Begović jedan od dva igrača iz BiH u Premiershipu.

"Imamo jako dobru ekipu, moram to reći, puno igrača koji igraju u dobrim timovima i dobrim klubovima. Od našeg kapitena Emira Spahića, koji igra za Bayer Leverkusen do napadača koji je dao gol u utorak navečer, Vedada Ibiševića, koji igra za Stuttgart. Volio bih da igramo sa Engleskom na Svjetskom prvenstvu, bio bi to pravi izazov za nas", rekao je Begović.

BBC također podsjeća da je BiH kao nezavisna država svoju prvu utakmicu igrala 1992. tokom rata u kojem je poginulo više od 100.000 ljudi.

"Ovo je najbolje što se dogodilo bh. naciji. Odlično je da se nešto tako lijepo dogodilo Bosni. Nakon svih ružnih stvari koje su se desile, a neke se događaju i sada, zaista je lijepo tom naradu pružiti malo radosti", rekao je naš reprezentativni golman.