Nogomet
19

Asim Škaljić uoči derbija s Olimpicom: Bodovi ostaju na Grbavici!

Piše: D. B.
Asim Škaljić
Asim Škaljić
Željezničar će u nedjelju na Grbavici ugostiti ekipu Olimpica u okviru 11. kola BHT Premijer lige. Obje ekipe igraju s dosta oscilacija ove sezone, a stoper Plavih Asim Škaljić vjeruje će bodovi ostati na Grbavici.

"Bit će to sigurno teška utakmica za nas. Tradicija je na našoj strani, ali to ne znači ništa s obzirom da je Olimpic veoma snažna ekipa koju čini spoj mladosti i iskustva. Ponavljam da će nam biti veoma teško, ali ćemo učiniti sve da bodovi ostanu na Grbavici", izjavio je Škaljić za portal Klix.ba

On je kao veliko pojačanje stigao na početku sezone kako bi osnažio odbranu Plavih. SImpatije navijača Željezničara osvojio je dobrim igrama i požrtvovanošću, s obzirom da igra s povrijeđenom rukom.

"Lijepo mi je na Grbavici, momke sam znao iz ranijih susreta, tako da su me dobro prihvatili. Puno mi znači podrška navijača. Ruka me još uvijek boli, ali vjerujem da će uskoro biti bolje", kazao je Škaljić

Željezničar ove sezone ne bilježi očekivane rezultate, zbog čega su Plavi na sedmoj poziciji. Škaljić smatra da je uzrok tome kombinacija loše sreće, povrijeđenih igrača i sudijskih grešaka.

"Ne igramo loše, ali nemamo sreće. Jednostavno nas ne ide, a primamo nepotrebne golove. Također, gotovo polovina igrača iz prvog tima su povrijeđeni, neki su i otišli iz kluba, a dosta smo oštećeni i zbog sudijskih grešaka. U Zenici smo u prošlom kolu trebali pobijediti. Međutim, nadam se da je sve to iza nas i da ćemo se vratiti na pravi put", rekao je iskusni defanzivac Željezničara.

Tim sa Grbavice će u osmini finala Kupa BiH igrati protiv Slavije.

"Čekaju nas dvije utakmice. Cilj je u prvoj napraviti što bolji rezultat, a onda u revanšu završiti posao", jasan je bio Škaljić.

Za kraj je dodao da čvrsto vjeruje kako i s postojećim igračkim kadrom Željezničar može ostvariti najviše ciljeve u ovoj sezoni.