Nogomet
23

Asanović za Klix.ba: Od najboljih očekujem najbolje, Džeko i Pjanić mogu presuditi

Piše: Edin Isanović
Foto: EPA
Foto: EPA
Aljoša Asanović, član bronzane hrvatske generacije iz Francuske 1998. godine, prokomentarisao je za Klix.ba šanse bh. selekcije u dvomeču sa Irskom. Naglasio je kako Zmajevi imaju dobru ekipu i da mogu u konačnici nokautirati svog protivnika.

"Izuzetno je važno da bh. reprezentacija u Zenici odigra pametno i mudro. Naravno, najvažnije je ne izgubiti, pogotovo je važno da ne prime pogodak. I da bude recimo 0:0, bh. reprezentacija ima veliku šansu u revanšu. Ipak, mislim da izabranici Mehmeda Baždarevića posjeduju kvalitet za pobjedu“, kazao je Asanović za Klix.ba.

Naglasio je kako je reprezentacija Irske neugodna.

"Većina irskih reprezentativaca igra u redovima nekog engleskog premijerligaša, što govori da se radi o selekciji koja je spremna i naviknuta na teške utakmice Veliki su borci i protiv njih nema lakih pobjeda. Ne smiju se podcijeniti“, dodao je čovjek koji je imao veliku nogometnu karijeru.

Istakao je dvojicu bh. reprezentativaca koji mogu biti prevaga.

"Kada se spomene bh. nacionalni tim, odmah se pomisli na Džeku i Pjanića. Oni igraju zajedno u klubu i u dobroj su formi. Oni vam mogu donijeti trijumf. Od najboljih očekujem najbolje i oni su najveća prijetnja za irsku selekciju“, zaključio je Asanović.