Nogomet
4

AS: Real Madrid posuđuje Falcaa ili dovodi Lukakua

Totalsport
Radamel Falcao (Foto: AFP)
Radamel Falcao (Foto: AFP)
Prema pisanju španskog AS-a Real Madrid i Monaco već gotovo mjesec dana pregovaraju o transferu, odnosno posudbi Radamela Falcaa "kraljevskom klubu".

Odlaskom Alvara Morate (Juventus) Real je ostao na praktično jednom pravom napadaču, Karimu Benzemi, pa se pretpostavlja da će do kraja prijelaznog roka klub pokušati dovesti još jednog kvalitetnog igrača u napadu. Želja je ni manje ni više nego sjajni kolumbijski napadač Falcao, koji nije igrao od januara kada je teško povrijedio koljeno.

"Real Madrid i Monaco pregovaraju od 28. juna oko Radamela Falcaa. Želja Reala je posuditi igrača na jednu sezonu, te nakon toga imati pravo prvokupa. Cijena transfera na kraju naredne sezone iznosila bi 33 miliona eura, dok bi za posudbu Real trebao pokriti jednogodišnju otplatu u iznosu 12,5 miliona eura koju Monaco plaća Atletico Madridu od kojeg je kupio sjajnog Kolumbijca na početku lanjske sezone", piše AS.

Zbog transfera Tonija Kroosa i Jamesa Rodrigueza (110 miliona eura), te vjerojatno skorašnjeg dovođenja golmana Keylora Navasa, Real Madrid nema finansijske moći platiti još i Falcaa, te je to jedan od dva razloga zbog kojeg u opciju zasada ulazi samo posudba. Drugi je razlog stanje njegovog koljena, koje tek treba testirati u skorašnjim prijateljskim utakmicama.

Spomenimo i da isti izvor prenosi da će u slučaju propalog pokušaja dovođenja Falcaa Real Madrid pokušati s Belgijancem Romeluom Lukakuom, aktuelnim članom Chelseaja, koji protekle dvije sezone igra na posudbama u Evertonu i West Bromwich Albionu.