Nogomet
0

Artur: Benfica može još dalje u Ligi prvaka

Totalsport
Premda su uzvrat osmine finala Lige prvaka nogometaši Benfice dočekali nakon poraza koji uvijek najviše boli (prvenstveni derbi doma protiv Porta, 2-3), to se nije osjetilo u devedeset minuta protiv Zenita.

Nakon poraza 3-2 u gostima, Benfica je prolaz u četvrtfinale osigurala domaćim slavljem 2-0. Dakako da je vrlo brzo krenula euforija u lisabonskom klubu koji je nekada bio itekako ugledan i u europskim razmjerima. No, posljednjih godina Benfica ne bilježi velike europske rezultate, pa su tako posljednji put ušli među četiri posljednja kluba u Ligi prvaka (Kup prvaka) daleke sezone 1989/90, kada su igrali finale. Zadnji su put, pak, prvaci bili 1962. godine.

"Svima smo pokazali da smo zasluženo među najboljih osam u Ligi prvaka. Dokazali smo i da imamo odličnu momčad, koje se ne smijemo sramiti. Naši limiti su veliki i ako budemo nastavili igrati ovako možemo razmišljati i o, primjerice, polufinalu", rekao je njihov golman Artur, ali nije zaboravio dodati:

"Dakako, samo nas malo mora pogladiti sreća pri ždrijebu", završio je Artur vjerojatno misleći pritom na izbjegavanje Reala i Barcelone.