U posljednjim sekundama
0

Arteta i Benayoun stigli u Arsenal

Totalsport
Mikael Arteta
Mikael Arteta
U posljednjim satima ljetnog prelaznog roka Arsenal se pojačao još dvojicom vrlo kvalitetnih nogometaša. Riječ je o Špancu Mikelu Arteti i Izraelcu Yossiju Benayounu.

Arteta je potpisao četverogodišnji ugovor s Arsenalom koji je Evertonu isplatio 10 miliona funti za usluge španskog nogometaša. Od Artete se očekuje da nadomjesti sunarodnjaka Cesca Fabregasa i Francuza Samira Nasrija koji su ovog ljeta napustili klub.

Menadžer Arsene Wenger ovim dovođenjem Španca maknut će sa sebe izuzetno veliki pritisak navijača Arsenala koji su od francuskog stratega zahtijevali da dovede kvalitetna pojačanja.

A drugo kvalitetno pojačanje u posljednjim minutama prelaznog roka je veliki radnik i uvijek požrtvovni Izraelac Yossi Benayoun. Kapiten reprezentacije Izraela obavijestio je svoje fanove putem društvene mreže Twitter o svom odlasku iz Chelseja, kao i dolasku u redove "Topnika".

"Potpisao sam za Arsenal. Vrlo sam sretan i uzbuđen zbog toga. Ali sada mi je jedino u glavi kvalifikacijska utakmica za Evropsko prvenstvo iduće godine protiv Grčke u petak. Hvala svima na podršci", napisao je Benayoun.

Bilo je i odlazaka s Emiratesa. Kao što se nagađalo, nezadovoljni Nicklas Bendtner napustio je Arsenal i otišao na jednogodišnju posudbu u Sunderland. Danac je tako dobio priliku raditi sa sebi dobro poznatim trenerom Steveom Brucom s kojim je već bio sarađivao u Birminghamu.

"Imao sam tu čast raditi s Nicklasom. Tada je imao 18 godina i pomogao nam je da se kvalificiramo za viši rang takmičenja. On je veliki talent i bit će uistinu veliko pojačanje za nas", rekao je menadžer Sunderlanda Bruce.

Arsenal se tako riješio najvećeg nezadovoljnika svoje svlačionice, ali je i doveo petoricu vrlo kvalitetnih igrača u doslovno posljednjim trenucima prelaznog roka.