Nogomet
5

Arsenal želi povratak Wojciecha Szczesnog

Klix.ba
Wojciech Szczesny (Foto: EPA)
Wojciech Szczesny (Foto: EPA)
Golman Petr Čech čvrsto drži svoje mjesto u početnom sastavu Arsenala, dok kolumbijski čuvar mreže David Ospina iskazuje nezadovoljstvo i želi napustiti Emirates. Zbog toga je aktuelnom golmanu Rome Wojciechu Szczesnom, koji je na posudbi iz Arsenala, rečeno da ima budućnost u Arsenalu.

Szczesny je trenutno na posudbi u Romi do kraja sezone, a Roma je već spremila ponudu kako bi realizirala njegov transfer naljeto. Međutim, uprkos klauzuli i njegovom ugovoru koji omogućava Romi da ga otkupi, čelnici Arsenala su istakli da žele povratak svog golmana.

Szczesny bi se mogao vratiti kao rezerva za Cecha i tako nastaviti svoju karijeru u Arsenalu uprkos tome što je izgubio svoje mjesto jer je uhvaćen kako puši cigaretu u svlačionici nakon utakmice protiv Southamptona.

Alternativu Roma vidi u brazilskom golmanu Alissonu koji trenutno brani za Internacional.

U međuvremenu se Arsenal fokusirao na dovođenje Mohameda Elnenyja iz Basela, a taj transfer bi se trebao realizirati uskoro. Dvadesettrogodišnji egipatski veznjak će Topnike koštati 9,4 miliona dolara.

Osim toga, menadžer Arsenala Arsene Wenger je najavio dovođenje još jednog igrača u januaru. Arsenal se trenutno nalazi na prvom mjestu Premierlige sa 42 boda, dva više od drugoplasiranog Leicestera.