Marca
0

Arsenal za Fabregasa traži 65 miliona eura u kešu

Totalsport
Cesc Fabregas (Foto: AP)
Cesc Fabregas (Foto: AP)
Prema pisanju španskog dnevnika Marca, Arsenal za svoga kapitena i veznjaka Cesca Fabregasa traži 65 miliona eura u gotovini i nikakve ga opcije razmjene ne zanimaju.

Isti je dnevnik u petak objavio kako je Real Madrid zainteresiran za 23-godišnjeg nogometaša Arsenala i španskog reprezentativca, te da je za njegove usluge spreman platiti oko 60 miliona eura, a u nekoj opciji u London poslati i svoga francuskog napadača Karima Benzemu.

No, menadžer "topnika" Arsene Wenger navodno ne želi pristati ni na kakvu drugu mogućnost osim 65 miliona eura u kešu. Hoće li se Real odvažiti na takvu pustolovinu, zasad je još neizvjesno, baš kao i to kakav će biti eventualni odgovor Fabregasa koji je dijete Barcelone i osvjedočeni navijač najvećeg Realovog suparnika.

Sama Barcelona je dugo pokušavala vratiti Fabregasa na Camp Nou, ali Arsenal je odbijao sve ponude. Iz uprave katalonskog kluba su nedavno poručili kako na ljeto na pojačanja namjeravaju potrošiti najviše 40 do 45 miliona eura, što bi značilo da se neće upuštati u novi pokušaj dovođenja Fabregasa.

Zanimljivo, prošlih su dana Barcelonini nogometaši Victor Valdes i Xavi javno izrekli da žele Fabregasa za klupskog saigrača i da ga ne mogu zamisliti u Realovom dresu.