Veliki povratak Arsenala
0

Arsenal uništio FC Porto

Sarajevo-x.com
Nakon nedavnog šokantnog poraza engleskog fudbalskog kluba Arsenal od Hull Cityja s rezultatom 2:1, londonski klub se brzo vratio u formu sa pobjedom 4:0 nad bivšim prvakom Lige prvaka - FC Portom.

U intervjuu za jedan sportski portal, Arsene Wenger, trener Arsenala, rekao je da se samo "treba brzo vratiti s dobrom igrom i uvjeriti ljude da se sve može ako se hoće".

"Bili smo nervozni ispočetka, ali onda nas je poslužila i sreća. Imamo potencijal da osvojimo naslov u Rimu i u to sam siguran", dodao je Wenger.

Dvostruki strijelci za Arsenal bili su Robin van Persie i Emmanuel Adebayor. Prvi gol za Arsenal je postigao van Persie u 31. minuti, a za drugi gol je asistirao odličnom Adebayoru.

Van Persie je treći gol zabio nakon dodavanja Thea Walcotta, dok je konačan rezultat postavio Adebayor sigurnim jedanaestercom. Arsenal je pobjedom dospio na čelo svoje grupe s četiri boda, dok je Porto drugi s tri boda.

Theo Walcott, devetnaestogodišnji igrač Arsenala, pokazao je da njegovi dani tek dolaze, a Wenger je dodao da "nekom ko ima 19 godina, ne možeš reći da je ostvario puni potencijal.

"Walcott jednostavno napreduje", dodao je Francuz.

Svjetski mediji su ovu pobjedu Arsenala nad Portom već ocijenili "najblistavijom" u drugom kolu Lige prvaka.