Engleska Premijer liga
0

Arsenal startao remijem, Gervinho crvenim kartonom

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U posljednjem subotnjem dvoboju prvog premierligaškog kola nogometaši Newcastlea i Arsenala odigrali su na St. James' Parku utakmicu bez pobjednika i bez golova.

Sezona je za Arsenalovog menadžera Arsenea Wengera započela na višestruko frustrirajući način. Osim što Newcastleu nije mogao suprotstaviti Cesca Fabregasa i Samira Nasrija, koji predano rade na svom odlasku iz kluba, kao ni povrijeđene Aboua Diabyja i Jacka Wilsherea, igra njegove ekipe opet se pokazala hronično neefikasnom. Ono malo prilika koje su imali da bi došli u poziciju za ugrožavanje golmana domaće ekipe njegovi su nogometaši upropaštavali uglavnom u predzadnjem potezu.

Konačno, vrhunac frustracija nastupio je u 75. minuti, kada su se u nastaloj gužvi na travnjaku fizički sukobili Arsenalov debitant Gervinho, pristigao ovog ljeta iz Lillea, i kontroverzni veznjak domaćeg sastava Joey Barton, koji je zaigrao unatoč činjenici da je završio na transfer-listi nakon što je preko svog Twitter-profila kudio sportsku politiku vlastitog kluba.

Gervinha je Barton, nakon što je oboren prekršajem, pokušao nasilno podići. Novi napadač Arsenala uzvratio mu je udarcem šakom po glavi. Premda je isti bio blag, Barton se teatralno srušio na travnjak kao da je nokautiran.

Sudac Peter Walton isključio je 24-godišnjeg nogometaša, dok je Bartonu pokazao samo žuti karton.

 Premierhsip, 1. kolo:

Liverpool – Sunderland 1-1 (Suarez 12 / Larsson 57)

Blackburn – Wolverhampton 1-2 (Formica 20 / Fletcher 22, Ward 47)

Fulham – Aston Villa 0-0

Wigan – Norwich City 1-1 (Watson 21 / Hoolahan 45)

QPR – Bolton 0-4 (Cahill 40+1, Gabbidon 67-ag, Klasnić 70, Muamba 79)

Newcastle - Arsenal 0-0