Nogomet
0

Arsenal sprema ponudu za Van der Vaarta

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
'Mail on Sunday' tvrdi da bi nizozemski 26-godišnji vezni nogometaš Rafael van der Vaart uskoro mogao postati novi igrač londonskog Arsenala.

Van der Vaart je u Real Madridu proglašen viškom, te ga se uprava kluba želi rješiti kako bi oslobodila mjesto u ekipi, te tako mogla nastaviti s dovođenjem novih pojačanja. Sam Van der Vaart s druge je strane pokazao oduševljenje mogućnošću da zaigra u Premiershipu.

  • Zaista želim doći u Englesku. Postoje brojni klubovi u Njemačkoj, Italiji i Španiji za koje bih mogao igrati, a Martin Jol me zvao natrag u Ajax. Ali niti jedna od tih opcija me ne privlači. Želim ići u Premier ligu i znam tačno za koji klub želim igrati - rekao je Van der Vaart.

'Mail on Sunday' tvrdi da je taj klub Arsenal, koji je za Van der Vaarta spreman platiti sedam miliona eura. Arsenal je ovog ljeta doveo tek Thomasa Vermaelena iz Ajaxa bez odštete, dok su klub napustili Kolo Toure i Emmanuel Adebayor.

Zasad u Realu pokušavaju prodati Van der Vaarta za cijenu za koju su ga doveli prošlog ljeta iz HSV-a (15 miliona eura), ali kako zainteresiranih pod takvim uslovima nema previše, uz smanjenu cijenu lako bi mogla presuditi želja igrača. Još se samo trebaju službeno oglasiti i iz Arsenala.