FA Cup
0

Arsenal se u završnici spasio od ispadanja

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Na pragu velikog iznenađenja bili su nogometaši drugoligaša Leedsa u susretu 3. kola FA Cupa protiv Arsenala na Emiratesu. Završilo je na kraju bez pobjednika 1-1.

Otvarajući gol na susretu zabio je trenutno petoplasirani klub engleske druge lige u 54. minuti iz jedanaesterca koji je realizirao Robert Snodgrass. Prethodno je najstrožu kaznu skrivio Brazilac Denilson oborivši u kaznenom prostoru Max-Alaina Gradela. Do tog trenutka Arsenal je bio puno bolja ekipa ali isto tako valja reći, bez stopostotnih prilika. U odnosu na prethodni premierligaški susret s Manchester Cityjem (0-0) menadžer “topnika” Arsene Wenger potpuno je ispremiješao postavu, pa tako ponajbolji igrači Arsenala poput Samira Nasrija ili Robina van Persieja nisu niti konkurisali za susret.

U nastavku su između ostalih u igru ušli Cesc Fabregas i Theo Walcott, a upravo je spomenuti dvojac zaslužan za konačnih 1-1. Naime, u 89. minuti je Ben Parker povukao za dres i oborio Walcotta, a kasnije je Fabregas sigurno realizirao penal za 1-1. U sudijskoj nadoknadi Arsenal je imao prilika i za pobjedu, a najveću u posljednjoj, četvrtoj minuti sudijske nadoknade, ali udarac Walcotta uspio je zaustaviti Kasper Schmeichel.

Ponovljena utakmica koja će odlučiti o putniku u daljnju fazu takmičenja na rasporedu je 18. januara na Ellend Roadu.

FA Cup, 3. kolo:

Arsenal – Leeds 1-1 (Fabregas 90 -11m / Snodgrass 54-11m)