Prvo kolo Premiershipa
2

Arsenal remizirao, Liverpool doživio debakl

Totalsport
Arsenalovi se napadači nisu snašli bez Van Persieja (Foto: AFP)
Arsenalovi se napadači nisu snašli bez Van Persieja (Foto: AFP)
Odigrano je 1. kolo Premiershipa u kojem je ekipa Fulhama "isprašila" Norwich s 5-0, dok je Arsenal kiksao na svom terenu, a Liverpool doživio debakl. Stoke našeg Asmira Begovića remizirao je sa Readingom 1:1

Fulham je pred svojim navijačima poveo u 26. minuti pogotkom Damiena Duffa kojeg je dugom loptom pronašao John Arne Riise. Petnaest minuta kasnije Duff je iz kornera asistirao Petriću koji je glavom pogodio za 2-0. Gosti su izbacili loptu, ali dojam je da je prije toga prešla crtu, a tako je pokazao i pomoćni sudija.

U 54. minuti Petrić je sjajno opalio ljevicom, s otprilike 25 metara iskosa, a lopta je uz odbijanac završila u mreži Norwicha. Ni tu nije bio kraj Petrićevoj velikoj predstavi. U 66. minuti je petom gurnuo loptu kroz noge svome čuvaru i asistirao Alexandru Kacaniklicu za 4-0. Odmah nakon toga je izašao iz igre uz ovacije tribina na kojima je bio i Alex Ferguson čiji Manchester United u idućem kolu dočekuje upravo Fulham.

"Cottagersi" su do kraja postigli i peti pogodak. Precizan je s bijele točke bio Steve Sidwell poslije prekršaja Michaela Turnera na Hugu Rodallegi.

Nakon silnih godina razočaranja Liverpool je i u novu sezonu ušao potpunim debaklom. West Bromwich je na svome Hawthornsu slavio s 3-0 protiv ekipe Brendana Rodgersa. Zoltan Gera je s 20-ak metara u 43. minuti pogodio rašlje gola Pepea Reine, a potonuće "redsa" se nastavilo i u drugom poluvremenu. U 58. minuti je Daniel Agger dobio crveni karton nakon prekršaja u kaznenom prostoru. Shane Long je promašio penal, ali već u 63. minuti upravo je nad njim Martin Škrtel skrivio novi jedanaesterac koji je ovaj put realizirao Peter Odemwingie. Priču je u 77. minuti prvijencem u novom dresu zaključio Belgijanac Romelu Lukaku koji je ljetos došao na posudbu iz Chelseaja.

U prvoj utakmici bez Robina van Persieja Arsenal je na svome Emiratesu odigrao samo 0-0 protiv Sunderlanda, a jednako uvjerljiv poput Fulhama je bio i Swansea koji je kao gost deklasirao QPR s 5-0. West Ham je u prvoj povratničkoj utakmici u Premierligi pobijedio Aston Villu s 1-0, a još jedan novi prvoligaš Reading je odigrao 1-1 protiv Stokea. Naš Begović je stajao na golu Stokea i zaradio je žuti karton. 

Premiership, 1. kolo:

Arsenal - Sunderland 0-0 Fulham - Norwich 5-0 (Duff 26, Petrić 41, 54, Kacaniklic 66, Sidwell 87 - 11m) QPR - Swansea 0-5 (Michu 8, 53, Dyer 63, 71, Sinclair 81) Reading - Stoke 1-1 (Fondre 89 - 11m / Kightly 34) WBA - Liverpool 3-0 (Gera 43, Odemwingie 64 - 11m, Lukaku 77) West Ham - Aston Villa 1-0 (Nolan 40) Newcastle - Tottenham (kasnije)